Bepaal uw top navigatie in Apperance > Menus
+(31) 624808004
info@pauldevlugt.nl

Info Omega-3

Omega-3

De goede omega-3 vetzuren uit vette vis en visolie dragen bij aan een gezond hart- en vaatstelsel en een goede gemoedstoestand. Ook de gewrichten, het zenuwstelsel en de huid profiteren ervan. Twee capsules leveren al ruimschoots de door de Nationale Gezondheidsraad aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vetzuren.

De voordelen van de Omega-3 van Glucosamine.com:

 • Een visolie met het accent op zuiverheid (Marinol™C-38). Gewonnen uit speciaal geselecteerde vis met het laagste gehalte aan zware metalen, dioxinen, PCB’s en andere vervuilingen.
 • Door toepassing van een aanvullend grondig zuiveringsprocédé wordt het laagst mogelijke niveau aan vervuilende stoffen gerealiseerd. Vrijwel alle vervuilende stoffen blijken niet detecteerbaar!
 • Hoge concentratie omega-3 vetzuren: 480 mg Omega-3 vetzuren per capsule waarvan 210 mg EPA en 150 mg DHA. Deze hoge concentratie is op natuurlijke wijze bereikt, niet door chemische bewerking.
 • Een prijsniveau dat veel lager is dan wat gebruikelijk is voor een kwaliteitsolie. De prijs is zelfs vergelijkbaar met de laagst geprijsde standaard visoliën: € 17,90 per pot van 180 capsules à 1000mg. Kwantumkortingen vanaf 3 stuks.
 • Visolie en capsules geproduceerd door vooraanstaande West-Europese producenten, die voldoen aan de strenge GMP- en HACCP-eisen.
 • Kwaliteit getest door onafhankelijk laboratorium.
 • Levering in capsules van visgelatine.
 • Vrijwel vrij van vissmaak en -geur!
 • Etiket voorzien van informatie in uw eigen taal.

Het 2 à 3 maal per week consumeren van vette vissoorten wordt aanbevolen door de Nationale Gezondheidsraad. Vette vis heeft een brede gunstige invloed op de gezondheid. Wetenschappers zijn het er over eens dat het merendeel van de gunstige effecten op de gezondheid te danken is aan de Omega-3 vetzuren EPA en DHA in de olie van de vis.

Ondanks de voordelen voor de gezondheid eet niet iedereen graag vis. Sommige mensen staat de smaak niet aan. Anderen zijn (terecht) bezorgd om de vervuiling van vette vis uit zeeën en kwekerijen. De vis kan hoge concentraties kwik, PCB’s, dioxinen en andere giftige stoffen bevatten. Veel mensen kiezen vanwege het gemak, de afwezigheid van een vissmaak of vanwege de zuiverheid voor het gebruik van visolie in capsules.

Omdat de eerder genoemde vervuiling vooral in de olie achterblijft, is het zaak een zo schoon mogelijke visolie te gebruiken. Omega-3 van Glucosamine.com bevat een merkolie die geproduceerd is met het accent op zuiverheid: Marinol™C-38. U leest hier meer over onder het kopje ‘kwaliteit’.

Omega-3 en onze andere supplementen

Omega-3 draagt bij een dosering van 4 capsules ook bij aan soepele gewrichten. Het is echter niet zo’n krachtige beschermer van het gewrichtskraakbeen dat het een alternatief is voor onze andere supplementen. Hiervoor bevelen wij glucosamine sulfaat, chondroïtine sulfaat, ASU Forte en Arthro-5 aan. Aanvullend gebruik van Omega-3 op deze supplementen kan wel in veel gevallen zinvol zijn. 

Ingrediënten

Elke pot Omega-3 bevat 180 capsules à 1000 mg. De dagelijkse dosering kunt u kiezen aan de hand van uw doelstelling:

– Dosering algemene gezondheid – 2 caps. – pot goed voor 3 maanden gebruik.

– Dosering soepele gewrichten – 4 caps. – pot goed voor 1,5 maand gebruik.

Omega-3 bevat de volgende ingrediënten:

 • Marinol™ C-38 zuiver visolieconcentraat
 • Visgelatine (capsules)
 • Antioxidant: natuurlijke gemengde tocoferolen 

Analyse per capsule à 1000 mg:

 • Gehalte EPA: 210 mg* [170mg**]
 • Gehalte DHA: 150 mg* [120mg**]
 • Gehalte EPA+DHA: 360 mg* [310mg**]
 • Gehalte Omega-3 vetzuren: 480 mg* [415 mg**]
 • Natuurlijke gemengde tocoferolen: 3mg 

*Gemiddelde waarden.

**Gegarandeerd minimum. 

De olie bevat als anti-oxidant 3 mg natuurlijke gemengde tocopherolen per capsule. Natuurlijke gemengde tocopherolen is een andere benaming voor natuurlijke vitamine E.

Netto inhoud: 254 gram.

Omega-3 wordt gewonnen uit speciaal geselecteerde kleine vissoorten, met name ansjovis, uit schone wateren. 

Kwaliteit

Als u voor Omega-3 van Glucosamine.com kiest, kiest u voor kwaliteit. Voor dit visoliesupplement hebben wij gezocht naar een zeer goede olie. Onze keuze is gevallen op de Marinol™C-38 visolie van de firma Lipid Nutrition uit Nederland, voorheen onderdeel van het Unilever-concern.

Er zijn weinig visoliën zoals Marinol™C-38 waaraan de producent een merknaam verbindt. Veel visoliën worden merkloos verhandeld via tussenhandelaren. Bij Glucosamine.com willen we echter weten welk bedrijf achter een product zit en volgens welke principes het werkt.

Lipid Nutrition werkt met zuiverheid van de olie als voornaamste aandachtspunt. Een ander sterk punt is het achterwege laten van chemische veranderingen van de olie om tot een hoge concentratie omega-3 vetzuren te komen. Marinol™C-38 is een zuivere, natuurlijke visolie.

Zuiverheid

De vis waaruit de visolie is gewonnen betreft voornamelijk ansjovis. Deze wordt gevangen in de Stille Oceaan voor de kust van Zuid-Amerika. De Stille Oceaan is in vergelijking met andere zeeën niet erg vervuild. Hierdoor is ook de visolie schoon. De binnengekomen visolie wordt geconcentreerd en gezuiverd waarna het eindproduct Marinol™ C-38 wordt gecontroleerd. Het uiteindelijke resultaat is een visolie met het laagst mogelijke niveau aan vervuilende stoffen.

Glucosamine.com laat zelf de visolie nog eens controleren door een onafhankelijk laboratorium (KBBL) op de aanwezigheid van zware metalen en andere schadelijke stoffen als dioxines. Die concentraties blijken zo laag te zijn dat ze óf niet detecteerbaar zijn óf zeer ver onder de toegestane limiet zitten.

Als het op zuiverheid aankomt, dan vormt de visolie van Glucosamine.com een veilig alternatief voor vis. Zo bevat bijvoorbeeld zalm relatief veel dioxines. Het gehalte is in sommige gevallen zelfs zo hoog dat enkele porties al de maandelijkse inname-limiet van dioxine bevatten! Ter vergelijking: u zou van onze visolie elke dag enkele duizenden capsules moeten nemen voordat u aan de inname-limiet van dioxines komt. 

Hogere concentratie

Marinol™C-38 heeft een hogere concentratie goede vetzuren dan standaard-visoliën. Per capsule van 1000 mg bevat het gemiddeld 360 mg EPA en DHA. Voor een standaard-visolie is dat ongeveer 275 mg.

De hoge concentratie is bereikt met behulp van een zo natuurlijk mogelijk (enzymatisch) proces. Oliën met een nog hoger gehalte EPA en DHA worden meestal verkregen met behulp van een chemisch proces. Daarvan zijn wij geen voorstander; wij kiezen voor een zo natuurlijk mogelijke olie.

Gebruik

Het aanbevolen gebruik van Omega-3 is 2 capsules per dag voor een gunstige invloed op o.a. hart- en vaatstelsel, gemoedstoestand, huid en zenuwstelsel. Het aanbevolen gebruik is 4 capsules per dag voor een gunstige invloed op de gewrichten.

U kunt de capsules naar keus tegelijk of verdeeld over de dag innemen. Het verdient de voorkeur om de capsules in te nemen bij de maaltijd(en) of met ruim water.

Gebruik niet meer dan 6 capsules per dag.

Aanbevolen dosering niet overschrijden. Voedingssupplementen dienen niet te worden gebruikt als vervanging van een gevarieerde voeding.

Heeft u moeite met het doorslikken van capsules? U kunt dan de zachte capsules doorprikken met een naald. De olie kunt u dan uit de capsule laten lopen en vermengen met bijvoorbeeld yoghurt.

Medicijninteracties en waarschuwingen

Er zijn geen negatieve interacties van medicijnen met Omega-3 bekend.

Bij de aanbevolen doseringen zijn geen neveneffecten van Omega-3 te verwachten.

Zwangerschap

Visolie/Omega-3 kan heel goed tijdens zwangerschap en de periode van borstvoeding worden gebruikt! De vetzuren hebben een gunstige invloed op zowel moeder als kind. Zo dragen omega-3 vetzuren uit vis bij aan onder meer de ontwikkeling van de hersenen van het kind. Mocht u zwanger zijn dan raden wij u zeker aan hier het een en ander over te lezen.