Bepaal uw top navigatie in Apperance > Menus
+(31) 624808004
info@pauldevlugt.nl

Info Gymstick

Gymstick

Doordat de Gymstick bijna niks weegt is deze makkelijk mee te nemen en kunt u uw workout eenvoudig overal verrichten. De weerstand kan worden aangepast door het elastiek op te rollen, waardoor je snel van oefening kan wisselen en de trainingsintensiteit hoog houdt. Met behulp van de Gymstick kan kracht, stabiliteit, cardio en flexibiliteit in één enkele workout worden getraind. Doordat het onder- en bovenlichaam samenwerken wordt de core op een functionele manier geïntegreerd in elke oefening.

Welke weerstand voor u het meest geschikt is, hangt van uw persoonlijke situatie af. Om een juiste keuze te maken, kunt u uitgaan van de volgende richtlijnen:

Licht/Groen 1-10 kg
Geschikt voor revalidatie oefeningen en voor ouderen
Medium/Blauw 1-15 kg
Geschikt voor junior atleten en voor ongetrainde vrouwen
Zwaar/Zwart 1-20 kg
Geschikt voor getrainde vrouwen en ongetrainde mannen
Zeer zwaar/Zilver 1-25 kg
Geschikt voor getrainde mannen en atleten
Super Zwaar/Goud 1-30 kg
Geschikt voor zeer getrainde mannen en atleten

 
De start weerstand is bij alle 5 de weerstanden gelijk. Echter neemt de weerstand bij de zwaardere versies tijdens het uitrekken veel sneller toe. Bij een te zware weerstand zult u niet in staat zijn om de oefening juist uit te voeren omdat u de Gymstick niet ver genoeg uitgerekt krijgt. Het is dus van belang dat u niet voor een te zware weerstand kiest.

De Gymstick is een uit Finland afkomstig trainingsproduct waar het trainen met de stok erg populair is. Kinderen krijgen vanaf jongs af aan al les in het gebruik van de stok voor kracht- en lenigheidoefeningen. Gymstick combineert traditionele stick training, voor kracht en lenigheid, met elastische weerstandstraining. De Gymstick is een 1,30 m lange fiberglas stick waaraan elastische banden in verschillende weerstanden bevestigd kunnen worden. Aan het uiteinde van de banden zit een lus, waarmee de banden aan handen en voeten kunnen worden gefixeerd. De elastische banden creëren dynamische weerstand, terwijl de stok fungeert als een hefboom.