Bepaal uw top navigatie in Apperance > Menus
+(31) 624808004
info@pauldevlugt.nl

Elasto Gel gebruiksaanwijzing

Gebruiksaanwijzing Elasto Gel

Elasto Gel is een makkelijk, veilig en duurzaam product als u de gebruiksaanwijzing opvolgt. Lees deze daarom aandachtig door.

Elasto Gel verwarmen in de magnetron

Haal het kompres uit de plastic zak. Leg het voor gebruik zo groot mogelijk uit in de magnetron. De eerste paar keer dat u het kompres verwarmt kunt u beter voor een lager in plaats van een hoger vermogen kiezen, bijvoorbeeld 600 Watt. Ook kunt u beter een kortere dan een lange tijdsduur selecteren, bijvoorbeeld één à twee minuten, en dit herhalen indien het kompres niet warm (genoeg) is. Nadat u het kompres een aantal keren hebt verwarmd, kunt u een snellere methode kiezen. Tijdens de eerste keren is het aan te bevelen even te blijven wachten totdat het kompres handwarm is. De tijdsduur kan namelijk per magnetron verschillen. Als de magnetron van te voren gebruikt is bevat deze vaak nog waterdamp. Laat in dit geval het deurtej openstaan totdat de waterdamp verdwenen is. U kunt het deurtje natuurlijk ook droogvegen.

Schade aan het kompres kan ontstaan door oververhitting, een te hoog vermogen en/of een te lange tijdsduur. Hierbij is een knetterend geluid te horen. In dit geval de magnetron direct uitzetten en het kompres laten afkoelen. Als er geen gaatjes in de stof zijn ontstaan, is het kompres normaal bruikbaar. Zitten deze er wil in dan dient u het kompres te (laten) repareren.

De gel mag absoluut niet nat worden. Als het kompres toch vochtig is (door bijvoorbeeld transpiratie) dient u het kompres voor het verwarmen op een natuurlijke manier te laten drogen. Het overtrek is wasbaar.

Als het kompres met bodylotion of massageolie in aanraking is gekomen, voor het verwarmen de hoes er afhalen en wassen.

Na veelvuldig en intensief gebruik kan het kompres glibberig aanvoelen. Verwijder de stretchhoes en neem de gel af met een vochtige doek. Droog het kompres vervolgens op natuurlijke wijze. Daarna kunt u het kompres weer gebruiken.

Als het kompres nog niet helemaal is afgekoeld en toch weer wordt verwarmd, dient de tijdsduur van het verwarmen verkort te worden.

Bewaar Elasto Gel kompressen altijd opgerold of plat. Nooit de kompressen opfrommelen, hierdoor kan de gel aan elkaar gaan plakken en is het kompres niet meer te gebruiken. Het kompres moet handwarm aanvoelen, niet heet. Wanneer het kompres op de huid wordt gelegd, intensiveert de warmte zich vooral bij de stiknaden. Laat de klittenbanden in het begin iets losser. Daarna kunt u ze weer strakker aantrekken.

Als de magnetron een stalen rooster bevat, dient u dit te verwijderen. Leg het kompres niet op het rooster, in verband met inbranden van het rooster.

Elasto Gel verwarmen in de oven

U kunt de kompressen in een coonventionele over verwarmen. Leg het kompres op de bakplaat (niet op een metalen rooster!) en zet de oven gedurende 30 minuten op 100 graden Celsius. De oven hoeft niet voorverwarmd te worden. Draai het kompres eventueel nog een keer om.

Elasto Gel koelen

U kunt de Elasto Gel Kompressen in de koelkast of in de diepvries koelen. Doe het kompres altijd in een goed gesloten plastic zak, rol het kompres op of leg het uit. De Elasto Gel Kompressen hebben gemiddeld 2 uur nodig om de gewenste temperatuur te bereiken. Elasto Gel Kompressen mogen in de diepvries bewaard blijven. Zo heeft u altijd een koud kompres voor handen in geval van verstuikingen, builen en brandwonden. Het temperatuurbereik is van min 20 tot plus 64 graden.